Colomvorm met kleine grijsgroene halfgekerfde blaadjes die in de herfst geel verkleuren en lang aan de plant blijven. Na 10 jaar is de hoogte 1,25 meter. Geschikt als solitaire in de kleine tuin

NIEUWIGHEDEN

Acer pal. ‘Twombly’s Red Sentinel’

Een geweldige introductie ontdekt als heksenbezem op een ‘Bloodgood’ door Ken Twombly. Krachtige snel en rechtopstaande zuilvormige gewoonte groei. Nieuwe bladeren zien er karmozijnrood uit en worden snel donkerrood tot bordeauxrood, maar omdat deze plant bijna altijd lijkt te groeien, heeft hij het grootste deel van het jaar een tweekleurig effect. behoudt zijn kleur het hele jaar door tot ver in het najaar, zelfs in warme klimaten, en tolereert de volle zon! De herfstkleur is spectaculair rood en de donkerrode stengels van de laatste nieuwe groei voegen zelfs interesse toe aan het winterlandschap.

NIEUWIGHEDEN

Ginkgo bil. ‘Denise’

Een selectie met een langzame opgaande groei, mooie compacte zuil en een prachtige gele herfstkleur. Plant met toekomst, hij groeit goed  goed in verharding, kan goed tegen uitlaatgassen en luchtverontreiniging en past zo ook goed langs drukke straten in steden. Hoogte na 10 jaar: 2,5 – 3 mt. bloei juni, onopvallend, mannelijke bloemen geel-groen (krijgt geen vruchten) Waaiervormig blad, met inkeping in de top, zonder hoofd nerf, groen, erg mooie en lang aanhoudende goudgele herfstkleur.

NIEUWIGHEDEN

Lonicera purpusii ‘Winter Beauty’

Een heuse winterbloeier welke heerlijk ruikt. De stuik heeft een uitbundige bloei met witte bloemen met opvallende gele meeldraden. De eerste bloei begint vaak in december en kan bij zwachte winters doorbloeien tot in maart. De volwassen hoogte en breedte kan wel 2 mt. worden.

NIEUWIGHEDEN

Hydrangea querc. ‘Snowcicle’

Deze nieuwe, dubbelbloemige eikenbladhortensia, een selectie van Richard Davis, heeft 30-30 cm grote bloemenpluimen die verouderen van crèmewit tot een prachtige combinatie van rozerood, olijfgroen en crème. De plant wordt 1,20 tot 1,80 meter hoog en pronkt elke herfst met levendige kleuren van diepe wijn en gebrand oranje. Vergeleken met ‘Snowflake’ en andere dubbelbloemige selecties heeft Snowcicle veel grotere pluimen, verbeterde kracht en stevigere takken.

NIEUWIGHEDEN

Viburnum od. ‘Coppertop’ ®

Coppertop heeft glanzend groen blad en bronskleurige nieuwe scheuten. In het voorjaar heeft deze witte, geurende bloemen. Kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw geplant worden omdat Coppertop hitte-en droogte bestendig is. Zeer geschikt als lage heg maar is ook mooi voor landschapsinrichting of in een pot op het balkon of terras. Matig winterhard tot -8°C.

NIEUWIGHEDEN

Amelanchier alnifolia ‘Honeywood’

Deze fruitboom, afkomstig uit Noord-Amerika, is in veel opzichten uitzonderlijk. Het is resistent tegen valse meeldauw en andere schimmelziekten en is zeer productief. De talrijke vruchten, verzameld in trossen grote paarse bessen, zijn zeer sappig en heerlijk zoet met een diameter van ongeveer 1,6 cm. Ze rijpen begin juli. Bessen zijn rijk aan antioxidanten. Deze soort is bestand tegen -25 C° en heeft een maximale hoogte van circa 2,5 meter. In mei bloeit hij prachtig wit met prachtige lichtgroene bladeren die in de herfst verkleuren van geeloranje naar rood. Het is een uitstekende honingplant.

NIEUWIGHEDEN

Cornus sang. ‘Anny’s Winter Orange’

Een robuuste, compact groeiende bladverliezende struik van circa 1,5 m. Uitbundige bloei met kleine witte parapluvormige bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen en andere bestuivers. In de winter valt hij op door zijn fel geeloranje takken die oranjerood verkleuren.

NIEUWIGHEDEN

Fargesia nitida ‘Black Pearl’

Black Pearl dankt zijn naam aan de stengels die van donkerpaars naar bijna zwart verkleuren, waardoor een prachtig contrast ontstaat. Deze soort wordt wat breder, geschikt als solitair of voor een losse haag. Fargesia nitida ‘Black Pearl’ is een schaduwminnende soort. Deze NIET-INVASIEVE bamboeplant is zeer geschikt om in een pot of kuip te planten, omdat bamboe niet veel uitzet.

NIEUWIGHEDEN

Fargesia Jiuzhaigo 1

Zoals alle Fargesia wordt hij vaak verward met bamboe. In tegenstelling tot de laatste stoot hij geen uitlopers uit en is hij niet invasief. Jiuzhaigo is een van de meest gebruikte soorten vanwege de roodbruine halmen en lichtgroene bladeren. Compacte struik, uitstekend bestand tegen kou, geschikt voor kleine tuinen, informele hagen en voor de vorming van plantenbakken op balkons en terrassen.

NIEUWIGHEDEN

Ilex crenata ‘Caroline Upright’

Field of Ilex 

NIEUWIGHEDEN