Felix & Dykhuis is een van de oudste (sinds 1887) boomkwekerijen van Nederland. Echter ondanks ouderdom toch zeer actief in en buiten Europa, geleid door jonge mensen. H.M. Koningin Beatrix verleende ons in 1987 het predikaat Hofleverancier. Vele nieuwe planten, door kruisingen ontstaan, zijn door Felix & Dykhuis op de wereldmarkt gebracht, o.a. in Rhododendrons, Azalea’s, Camellia’s, Syringa enz. Wij kweken een zeer uitgebreid sortiment “duurzame” heesters en coniferen, in container zowel als traditioneel in de volle grond. Soortechtheid en kwaliteit hebben wij hoog in het vaandel staan. Onze grote en uitgebreide klantenkring is ons in de loop der decennia zeer trouw.

bedrijf genealogie

B.B.C. Felix

Batavus Bernardus Cornelis Felix geboren te Boskoop 15 Juli 1867. De grondlegger van het bedrijf hij begon op 23 september 1887 een boomkwekerij aan Den Ham in Boskoop en exporteerde voor het eerst in 1889, kweker en vakman bij uitstek. Overleden in 1947

J. Dijkhuis Sr.

J. Dijkhuis Sr. Geboren te Warfhuizen (Groningen) op 4 februari 1880. In 1903 Start B.B.C. Felix een samenwerking met Dijkhuis en nam de “handel” voor zijn rekening en bevorderde de export in Amerika en Canada. Gaf wereldwijde bekendheid aan het bedrijf vooral ook door de goed verzorgde reclame, hetgeen ook zijn hobby was. Overleden in Juni 1955.

J. Dijkhuis Jr.

J. Dijkhuis Jr. geboren 24 maart 1912
Reisde circa 35 jaar hoofdzakelijk in het verenigd koninkrijk als ook Frankrijk en Duitsland. Was vele jaren mede directeur van het bedrijf. Is tijdens zijn verblijf in Engeland ziek geworden en overleden op 11 febr. 1970.

J.D. den Hengst

J.D. den Hengst geboren te Maassluis op 24 april 1905.
In 1926 in dienst getreden als vertegenwoordiger en heeft meer dan 55 jaar al zijn krachten aan het bedrijf gegeven. Heeft in Italie een nieuw afzetgebied voor onze producten gecreëerd en reisde eveneens in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. Is meer dan 25 jaar directeur geweest van Felix & Dykhuis. Overleden 30-09-1981

R.H. den Hengst

R.H. den Hengst Geboren Boskoop 8 Januari 1937.
Trad in diens op 1 sept. 1958 en nam successievelijk de “Handel” die zijn vader had opgebouwd over. Is sinds 18 december 1970 directeur van de onderneming, waar hij de landen Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk met regelmaat bereisd. In de 80e jaren wordt daar het continent zuid Amerika aan toegevoegd.

J.B. den Hengst

J.B. den Hengst Geboren te Gouda 2 Sept. 1968. Begon in Juni 1989 als kwekerij medewerker, al snel veranderde de buiten baan in vertegenwoordiger voor de Italiaanse markt. Neemt hierbij de opgebouwde handel van vader en grootvader over, en bouwt deze verder uit. In december 2000 verwerft hij 100% van de aandelen en is daarbij eigenaar van een toonaangevend bedrijf wat dan al 113 jaar bestaat, de 4e generatie is een feit. In de daaropvolgende jaren, vertegenwoordigt hij de hele Europese markt.